Tiukkaa Ikurin illassa, rapsaa pitkästä aikaa

28.5.2015

FC Pollan kadonneen voiton metsästys jatkui keskiviikkona 27.5 Ikurin tekonurmella, missä vastaan asteli Tampereen piirin Kutosen III-lohkon ottelussa FC Trompi.

Ottelu lähti käyntiin Ikurin ilta-auringossa kotijoukkueen hienoisella hallinnalla, mutta vaarallisia paikkoja ei pystynyt kumpikaan rakentamaan. Polla puolusti tiiviisti ja lähti vastahyökkäyksiin aina paikan saatuaan. Kärjessä aloittaneet Michelangelo Ferreira ja Felipe Vilkki antoivat hyvin painetta Trompin puolustukselle ja vaihtopenkiltä tarjottiin tuoreita jalkoja kentälle jatkuvasti, jotta tempoa saatiin pidettyä yllä. Keskikenttä pyöritti Pollan osalta peliä Tuomas Penttilä johdolla mallikkaasti.

Ottelun ensimmäinen maalipaikaksi laskettava tilanne tuli kotijoukkueelle ensimmäisen jakson puolivälin paikkeilla, kun Trompi-hyökkääjä pääsi laukomaan boksin rajan tuntumasta. Polla-maalilla pelannut Mikko Aaltonen oli kuitenkin tarkkana ja nappasi pallon näppeihinsä alakulmasta.

Jakson edetessä Pollakin pääsi paremmin peliin mukaan ja orastavia tilanteita alkoi syntymään myös Trompin boksin tuntumaan. Pollan paras maalipaikka ensimmäisellä jaksolla syntyi noin puolen tunnin pelin jälkeen, mutta Ville Kantolan laukaus kohti takayläkulmaa leijaili niukasti Trompi-maalin ohi.

Ensimmäisen jakson lopulla Marko Isokallio pääsi testaamaan maalintekoa vapaapotkusta n. 20 metristä, mutta tuloksetta. Kun Trompikin hyökkäykset karkailivat pitkäksi menneiksi pystysyötöiksi ja ohilaukauksiksi, niin tauolle siirryttiin niin pelillisesti kuin tuloksellisestikin tasaisessa maalittomassa tilanteessa.

Toiselle jaksolle Trompi tuli terävämmällä ja jalalla ja pääsi rakentamaan muutaman paikankin ennen kuin onnistui viimeistelemään ottelun voittomaalin. Trompi-hyökkääjä Henri Kirstua pelattiin vetopaikkaan boksin rajan tuntumaan 54 minuutin pelin jälkeen. Kirstuan veto otti ruuhkasta kimmokkeen, eikä Polla-vahti Aaltonen ehtinyt enää tilanteeseen mukaan, vaan joutui kaivamaan aivan tolpan juureen kiertäneen pallon maalin perukoilta takaisin keskiympyrään.

Jakson edetessä Polla avasi peliään ja nosti prässiään ylemmäksi ja pystyi ajoittain hätistelemäänkin Trompin maalia.

Tunnin pelin jälkeen Pollan hyvin pelannut Felipe Vilkki nousi oikealta boksin tuntumaan ja lähetti tarkan keskityksen takatolpalle, missä Ville Kantola yritti kurottaa palloon, mutta ei aivan saanut osumaa aikaiseksi.

Pollan nostettua riskitasoaan avautui paikkoja myös Trompille, mutta ne kilpistyivät milloin Aaltoseen, milloin Marko Isokallion johdolla uhrautuvasti pelanneeseen Polla-puolustukseen ja milloin huonoon viimeistelyyn.

Ottelun ainoa kortti tuli 70 minuutin pelin jälkeen, kun Pollan Tomi Peltonen oli vahvasti eri mieltä tuomarin kanssa edellisen kaksinkamppailutilanteen lopputuloksesta.

Polla jatkoi taisteluaan pisteistä loppuun saakka ja kolmen topparin linjaan takaa-ajoasemassa siirtynyt vierailija saikin rakennettua viimeisellä minuutilla vielä huikean maalipaikan. Peltosen vanha kunnon kärkkäri-yritys kilpistyi viime hetkellä kulmapotkuksi, mutta kulman jälkitilanteesta Timo Korbik pääsi yrittämään viimeistelyä noin kymmenestä metristä. Pallo päätyi Polla-nipun harmiksi kuitenkin metrin verran kotijoukkueen maalin yli ja ottelu päättyi ankaran taistelun jälkeen 1-0.

Pollan peli paranee ottelu ottelulta, mutta ei vielä tarpeeksi voittotilin avaamiseksi. Kadonneen voiton metsästys jatkuu seuraavan kerran tiistaina 2.6. klo 18.20 Ikurissa AC Darran isäntänä. 
(Rap by Mikko A)