Darra vaivasi Pollan pelaajia

3.6.2015

Ikurin tekonurmella vastaan asettui tällä kertaa lohkon keskikastissa majaileva AC Darra. Maaliton putki jatkui kolmannessa ottelussa peräkkäin.

Ottelun alku oli melko varovaista pelailua, ehkä niukasti Darran hallinnassa, mutta vaaralliset maalipaikat loistivat poissaolollaan kummassakin päässä. Kalle Ermilän ja Marko Isokallion johtama Polla-puolustus piti vastustajan hyökkäykset mallikkaasti kurissa.

Darra sai kymmenen minuutin pelin jälkeen aikaiseksi puskun maalia kohti kulmatilanteessa, mutta voimattomaksi jäänyt pusku oli helppo pala Pollan maalilla pelanneelle Mikko Aaltoselle.

Seuraava tilanne, joka ei oikeastaan edes näyttänyt tilanteelta, olikin sitten vaikeammin pureskeltavissa. Darran keskikenttämies sai pallon 25 metrissä, käänsi oikean jalkansa vapaaksi ja lähetti tulisen laaka-pallon kohti Polla-maalin vasenta alakulmaa. Aaltonen Pollan maalilla sai venytettyä kätensä sen verran väliin, että pallo osui tolppaan ja kimposi siitä hetkeksi kentälle, mutta Pollan harmiksi painavassa laukauksessa oli niin reippaasti kierrettä, että se riitti viemään pallon Pollan kannalta viivan väärälle puolelle.

Polla ei ehtinyt edes kunnolla toipumaan edellisestä maalista, kun omissa helähti jälleen. Samainen Darran keskikenttämies pääsi nousemaan pallon kanssa Polla-boksiin ja latasi pelivälineen vastustamattomasti yläriman kautta nuottaan. Peli 0-2 ja Pollan haaste pisteille pääsemiseksi oli yhtäkkiä paljon suunniteltua suurempi.

Ensimmäisen jakson loppua kohti pelin hallinta kääntyi niukasti Pollalle ja valkopaidat saivat muutaman maalipaikankin rakenneltua. Hyvällä pelipäällä jälleen ollut Felipe Vilkki kokeili laukaustaan boksin rajan tuntumasta, mutta pallo kaarsi Pollan harmiksi takanurkan ohi.

Hetki ennen taukoa Polla sai mahdollisuuden tulla peliin mukaan, kun Darra-toppari katkoi Vilkin ja Tomi Peltosen tilanteenrakentelun kädellään ja tuomari näytti palloa 11 metriin. Laadukkaasti Pollan oikeana pakkina ja topparina vääntänyt Jukka-Pekka Levä asteli pallon taakse, mutta tällä kertaa Darran maalivahti oli ovelampi ja nollasi Pollan maalintekoaikeet tyylikkäällä tuplatorjunnalla.

Polla jatkoi toisen jakson alussa siitä, mihin ensimmäinen jakso päättyi. Peli oli kotijoukkueen hallussa, mutta maalipaikkojen luominen oli työn ja tuskan takana hyvästä yrityksestä huolimatta.

Kesken Polla-hallinnan Darra pääsi iskemään viimeisen niitin Pollan pistehaaveisiin. Nopea Darra-hyökkääjä karkasi oikealta laidalta boksiin ja tykitti pallon tarkasti taka-alakulmaan ohi vastaan tulleen Aaltosen.

Reilun tunnin jälkeen sama mies karkasi jälleen oikealta boksiin. Pollan vasempana pakkina vääntänyt Julius Peltonen joutui kopauttamaan karkulaista sen verran koiville, että pallo vietiin jälleen täplälle. Darra-hyökkääjä sijoitti Aaltosen oikeaan alanurkkaan, pallon vasempaan alanurkkaan ja vieraat jo neljän maalin karkumatkalle.

Neljännen maalin jälkeen ottelun loppu oli enää pelkkää avointa pelailua, jossa juostiin päästä päähän pallon perässä jatkuvasti.

Polla sai hankittua puolentusinaa kulmapotkua toisen jakson lopun aikana, mutta pieniä hässäköitä kummempaa niistä ei saatu rakennettua. Kun Michelangelo Ferreiran painava tykkikin 16-alueen ulkopuolelta liimautui Darra-vahdin näppeihin, jäi Polla voiton lisäksi myös vaille maaleja.

Ilman tilastomerkintöjä Polla ei kuitenkaan ottelussa jäänyt, sillä Tuomas Penttilä nappasi itselleen toisen jakson puolivälin jälkeen keltaisen kortin järkevän taktisen rikkeen myötä pysäytettyään Darran nopean hyökkäyksen vasemmalla laidalla.

Vieraat kävivät puolestaan iskemässä vielä kahdesti, tosin toisella kerralla paitsio jätti lukemat taululla muuttumatta. Hyväksytty maali syntyi takatolpalta, kun Polla-vahti ei onnistunut katkomaan maalin editse lähetettyä syöttöä. Ottelun lopulla Kalle Ermilä kävi vielä putsaamassa pallon kertaalleen lähes maaliviivalta väljemmille vesille. Lopputuloksena eilen tylyt numerot 0-5 ja tauko (0-2).

Pollan kadonneen voiton (ja maalin) metsästys jatkuu seuraavan kerran keskiviikkona 10.6. klo 18.20 Ikurissa, missä vastaan asettuu Soho SS.
(Rap by Mikko A)