Pollan kesä alkoi

20.5.2017

Parin tappion jälkeen Polla pääsi viimein avaamaan kauden pistepottinsa...

Lauantaina 20. toukokuuta 2017 oli hieno ja aurinkoinen ilma Ikaalisissa. Vastassa oli paikallinen joukkue IKU 2, joka koostui pääosin nuorista urheilijoista. Pelikenttänä toimi paikallisen koulun nurmikenttä, joka ei ehkä kunnoltaan ollut paras, mutta tarjosi aitoja maakuntaelämyksiä pomppivien pallojen muodossa.   

 

Pelin hallinta oli alusta alkaen meillä. Ensimmäisen puoliskon puolenvälin tienoilla Jasko sai pallon jalkaan, hieman vastustajan rangaistusalueen ulkopuolella. Parin taidokkaan harhautuksen sekä varman sijoituksen jälkeen pallo löysi tiensä maalin alakulmaan. Tilanne 0 - 1 meidän hyväksi.

 

Ensimmäinen puoliaika meni ilman todellisia vaaranpaikkoja omassa puolustuspäässä ja syötöt tuntuivat löytyvän perille paremmin kuin aikaisemmissa otteluissa. Koko joukkueemme teki kovasti töitä ja jaksoi karvata ahkerasti. Tämän ansiosta vastustajalle ei jäänyt syöttötilaa ja saimme lukuisia pallonriistoja, joka taas johti hyviin tilanteisiin vastustajan maalilla. Tekopaikoista huolimatta tilanne säilyi 0 - 1 erätauolle. 

 

Toisella puoliajalla vastustaja pääsi kerran jo ohi maalivahdista ja tilanne olisi ollut 1 - 1, ellei JP olisi pelastanut tilannetta. Hän oli sijoittunut oikein ja torjui pallon pääsyn maaliviivan yli tolpan tuntumasta. Heti tämän jälkeen pääsimme hyökkäykseen ja pallo oli Jaskon jalassa vastustajan rangaistusalueen tuntumassa. Parit harhautukset, sijoitus ja pallo oli taas vastustajan maalissa. Muitakin tekopaikkoja syntyi, mutta vastustajan maalivahti esitti loistavia torjuntoja. Hän torjui Joonaksen tykin nopealla reaktiolla sekä Nikin puskun ihan ylänurkan tuntumasta. Niki pääsi puskemaan taidokkaasti annetusta vapaapotkusta, mutta vastustajan maalivahti pelasti varman kolmannen maalin. Lisää paikkoja syntyi, mutta pallo oli pyöreä ja pomppiva, eikä siihen saatu puhtaita osumia kriittisissä paikoissa. 

 

Iltapäivä oli kuuma ja kuumuus meinasi tarttua välillä pelaajiinkiin, mutta ottelu saatiin päätökseen hyvissä tunnelmissa.  Päätöspillin soidessa loppulukemiksi jäi 0 - 2 meidän hyväksi. Hieno päivä ja kauden ensimmäinen voitto. 

 

-Otso