Voitosta voittoon?

27.5.2017

23.5. Polla oli saapunut Messukylän tummenevaan iltaan voitto alla ja itsetunto oli oletettavasti astetta korkeammalla kuin aikaisemmin. Vastaan asettui suuren ja mahtavan Ilveksen nelosjoukkue joka koostui isoista ja vahvoista jääkiekon pelaajista, mutta tämä ei Pollaa pelottanut...

Peli lähti hyvin käyntiin ja edellisen pelin taktiikkana ollut korkea prässi alkoi heti tuottaa tulosta. 18 minuutilla pallo saatiin pelattua tehohyökkääjä Jaskolle joka ei epäröinyt sijoittaa palloa vasempaan takanurkkaan. Ja vain hetkeä myöhemmin Ilves pääsi tulemaan aika vapaasti oikeaa laitaa sisään mutta vastaantullut konkarimaalivahti Pasi hoiti homman ja avasi nopeasti laitaan, josta Jasko pääsi syöttämään Pollan uudelle lupaukselle Mikaelille joka pääsi laittamaan taululle jo 2-0. 

Tämän jälkeen peli oli erittäin tarkkaa keskialueen pyöritystä ja paikkoja ei tullut kummallekaan joukkueelle. Kunnes 26 minuutin kohdalla Jauhis lähti riplaamaan vasenta laitaa ylös ja keskelle ja kun syöttöpaikkoja ei ilmaantunut, päätti mies vetää kauden komeimman maalin vasempaan ylänurkkaan ja Polla siirtyi jo 3-0 johtoon. Tämä aiheutti jo kuitenkin hieman ennenaikaista juhlintaa sillä vain muutamaa minuuttia myöhemmin korkea prässi pääsi vuotamaan keskeltä ja vastustaja pääsi nopealla hyökkäyksellä läpi ja kavensi lukemat 3-1. Tästä eteenpäin prässi toimi kuitenkin niin hyvin että vastustaja oli pakotettu heittämään pitkiä palloja joihin veskari Pasi pääsi helposti vastaan ja purkamaan hyökkäykset. Näihin lukemiin päättyikin ensimmäinen puoliaika.

Toinen puoliaika painotettiin terävyyttä ja malttia, niin peli pysyikin ajoittain hallinnassa, mutta korkea prässi pääsi välillä vuotamaan. Vapauttava 4-1 osuma tulikin 55.minuutilla kun Jasko jälleen pääsi syöttökombojen avittamana boxin sisään ja sai tuikattua tärkeän maalin. Makeaa tuli kuitenkin ehkä liikaa mahantäydeltä, sillä tästä eteenpäin vastustaja sai oman pelin pyörimään ja pallo kävi kulmapotkun jälkitilanteessa jo ylärimassa mutta Joni pääsi purkamaan tilanteen. Tästä innostuneena vastustaja pääsi kuitenkin kuittaamaan lyhyessä ajassa taululle ensin 4-2 ja vain neljän minuutin kuluttua jo uhkaavat 4-3. Kummatkin maalit tulivat läpiajoista.

Uudistunut Polla ei tästä ollut kuitenkaan moksiskaan, vaan rauhoitettiin peli ja päästiin jälleen prässipelillä luomaan aivan varma maalipaikka Johannekselle mutta vastustajan maalivahti venyi paraatipelastukseen. Näihin lukemiin saatiin peli päättymään ja Polla sai juhlia kauden toista voittoa lukemin 4-3. Mainittakoon vielä että vastustaja pelasi todella kovaa fyysistä peliä ja Pollalta jäi jopa yksi rangaistuspotku saamatta jonka tuomari pelin jälkeen myönsi virheekseen. Tästä huolimatta jalka ei tärissyt vaan homma hoidettiin kunnialla. 

-PasiV